תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות
פרויקט הקולנוע הבלתי נתפס מציגים-
להסיט מבט: על הדחקה בקולנוע הישראלי
19.11.24, 18:00
התרבות הישראלית תמיד הייתה צריכה להתמודד עם השאלה - כיצד ניתן לעשות אמנות במקום כה נגוע, בבסיסו, באלימות? הכיבוש הישראלי בשטחים וההדרה של אוכלוסיות שלמות המתמודדות עם סכנת חיים מתמדת הינם אלמנטים הקיימים במדינה עוד מלפני השבעה באוקטובר, אך לאחריו, הקולנוע הישראלי איבד את הפריבילגיה להדחיק את הנגע האלים במדינה.
הסטת המבט בקולנוע הישראלי נהפכה לדימוי מרכזי בסרטי גל "האלימות החדשה" אשר גאה בתחילת העשור הקודם. סרטים כמו "פרינסס", "ההיא שחוזרת הביתה" ו"מי מפחד מהזאב הרע" עוסקים באופן בו האלימות הסיסטמטית והחברה המיליטריסטית מחלחלת לתוך התרבות הישראלית עצמה. במפגש השישי של "פרויקט הקולנוע הבלתי נתפס", נבחן את הדימוי של הסטת המבט בקולנוע הישראלי מאז ועד היום, ואת האפקטיביות של הפניית המבט על ההדחקה כשלעצמה, ועל הסימפטומים שלה בתוך החברה. מתוך כך, נשאל - האם עוד ניתן להביע התנגדות בצורה עקיפה? או שעכשיו, אחרי אסונות לאומיים מתמשכים וחסרי תקדים, אנו מחוייבים להתעסק בגרעין האלימות הישראלית באופן ישיר?
משתתפים בפאנל: טלי שלום-עזר ("פרינסס"), ערן קולירין ("ביקור התזמורת", "מעבר להרים וגבעות"), הדרה אורן ("שומר הרועים"), שני קיניסו (פרויקט הקולנוע הבלתי נתפס). מנחה: שני ליטמן (הארץ).
*התשלום לאירוע במתכונת שלם.י כפי יכולתך כאשר כל ההכנסות תרומה למערך סלי המזון של תרבות של סולידריות.
*תתאפשר כניסה של 18+ בקניית כרטיס מראש. קניית כרטיס בכניסה תתאפשר לגילאי 21+ באמצע שבוע ו23+ בימי חמישי בהתאם להנחיות בית רומנו.
*בבית של סולידריות אין מקום להתנהגות גזענית, טרנספובית, סקסיסטית והטרדות/אלימות מכל סוג.
*ישנו מעלון המהווה הסדר נגישות לבית של סולידריות, אנא צרו איתנו קשר מראש לתיאום גישה עבור נכים.