top of page

תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות ☼ תרבות של סולידריות

cos_logo-blk-trns.png

פרויקט הקולנוע הבלתי נתפס מציגים - להישיר מבט: הקרנת הסרט "צא וראה" והקדמה מיוחדת של הבמאי ארי פולמן

6.8.24, 17:00

"צא וראה" (1985, ברה"מ) של אלם קלימוב הוא עדות לעשייה קולנועית וירטואוזית ומפעימה, המוכיחה כי ניתן להעביר את החוויה הבלתי נתפסת והמורכבת של זוועות הרוע האנושי אל מעבר לגבולות המסך, ולהכניסם מתחת לעורו של הצופה. הסרט לא מותיר מקום לעבד את עודף המאורעות הברוטליים - קלימוב מבטל את הריחוק אליו אנו מורגלים ממרבית סרטי הקולנוע, ותובע מאיתנו להכיר ברוע האנושי על מלאותו. ככל שהסרט מתקדם, השאלה האם להסיט את המבט מן המסך הופכת להתלבטות מוסרית ואנושית ראשונה במעלה. קלימוב יצר אסתטיקה חסרת תקדים של התמודדות עם רוע וזוועה, כשגם בעיצוב הדימויים הגרפיים הקשים מנשוא הוא מצליח לשמר צלם אנוש מחויב מוסרית. בו בעת הוא יוצר הדגשה חוזרת ונשנית למה בני אדם מסוגלים לעולל אחד לשני.
במסגרת המפגש השלישי של ״פרויקט הקולנוע הבלתי נתפס״ אנו מתכבדים להזמינכם להקרנת אחד מסרטי המלחמה המכוננים בהיסטוריה עם הקדמתו של היוצר ארי פולמן ("ואלם עם באשיר") - שבעיניו "צא וראה" הוא גדול הסרטים בתולדות הקולנוע.



*התשלום לאירוע במתכונת שלם.י כפי יכולתך כאשר כל ההכנסות תרומה למערך סלי המזון של תרבות של סולידריות.

*תתאפשר כניסה של 18+ בקניית כרטיס מראש. קניית כרטיס בכניסה תתאפשר לגילאי 21+ באמצע שבוע ו23+ בימי חמישי בהתאם להנחיות בית רומנו.

*בבית של סולידריות אין מקום להתנהגות גזענית, טרנספובית, סקסיסטית והטרדות/אלימות מכל סוג.

*ישנו מעלון המהווה הסדר נגישות לבית של סולידריות, אנא צרו איתנו קשר מראש לתיאום גישה עבור נכים.

bottom of page